Honden halsbanden zelf maken met paracord

Creatief met de handen bezig zijn is voor veel mensen een hobby. Het zogenaamde doe-het-zelven kan gaan van het timmeren van je eigen tuinmeubilair tot het breien van een trui. De laatste jaren is er in het brede scala van creatieve hobby’s nog een bijgekomen en dat is het knutselen met paracord. Paracord is een woord bestaande uit twee delen. Het eerste stuk ‘para’ refereert naar het oorspronkelijke gebruik van het materiaal, namelijk in de productie van parachutes en het tweede gedeelte van he woord ‘cord’ is de Engelse vertaling voor koord. Paracord wordt geproduceerd in zowel nylon als polyester, maar de meeste hobbyisten kiezen voor de variant met nylon, omdat dit vaak wat elastischer is en ook een glad en gelijkmatig oppervlakte heeft.

Tip: 10MM Hondenlijn Premium

Paracord heeft aantrekkelijke eigenschappen 

Paracord is ongekend populair als materiaal om mee te knutselen en dat komt door de aantrekkelijke eigenschappen. Op de eerste plaats is paracord relatief goedkoop in aanschaf en is het op relatief veel plaatsen te krijgen. Niet alleen in gespecialiseerde hobbywinkels, maar ook in verschillende webshops vind je honderden soorten paracord in tal van verschillende kleuren. Het feit dat er dusdanig veel kleuren beschikbaar zijn, maakt het materiaal ook weer extra interessant, omdat het de mogelijk biedt om je eigen unieke producten van de te maken, zoals sieraden in de vorm van armbanden of oorbellen of zelfs (huis)dieren accessoires als een hondenriem.

Uitgelicht: Biothane Hondenlijn

Paracord is ideaal materiaal voor dieren accessoires

Naast de vele webshops zijn er online ook diverse forums te vinden waar hobbyisten ideeën en projecten met elkaar delen. Ook vind je hier tal van tutorials over hoe je precies bepaalde producten van paracord zelf kan maken. Naast het maken van sieraden, is tegenwoordig ook het maken van accessoires voor je huisdier erg populair. Een vlooienbandje voor de kat is zeer geschikt om te maken van paracord en ook een hondenriem leent zich uitstekend als een paracord-product. Paracord is zeer goed bestand tegen water en is daarnaast ook te verkrijgen in fluorescerende kleuren, wat erg handig is om jouw hond makkelijker te spotten in het donker of wanneer het begint te schemeren tijdens het uitlaten.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *