Last van Hondengeur in huis?

We hebben er bijna allemaal wel een hond. We kunnen niet meer zonder ze, maar toch laten deze lieve dierenvrienden soms hele nare geuren achter. Dat kan verschillende oorzaken hebben. De honden worden niet vaak genoeg gedoucht, na het rondrennen in de regen worden honden niet goed afgedroogd en ook urine en uitwerpselen die lang blijven liggen, omdat de hond lang alleen is geweest. Kortom vaak blijven deze geuren lang achter en we hebben geen idee hoe wij dit weg kunnen halen. Alles goed boenen en het huis laten luchten? Dan blijft er nog steeds iets achter, omdat deze geuren langer in kleedjes en stofjes blijven hangen, soms zelfs in kleding. Maar hoe kunnen wij hondengeur verwijderen? Lees hieronder meer tips over het verwijderen van hondengeur.

Goede schoonmaak

Om hondengeur te verwijderen kunnen vaak al heel wat stappen zelf genomen worden. Zo kunnen de meubels verplaatst worden en in alle hoeken goed afgeveegd of gedweild worden. Alle planken en oppervlaktes afgenomen worden. Zorg er in ieder geval voor dat haren van honden verwijdert worden. Hier kan vaak veel geur in rusten. 

Preventie

Het is ook altijd goed om honden goed af te drogen als zij in nat weer geweest zijn en probeer je hond minimaal een keer per maand een bad te geven. Ook werkt uitkammen heel goed, hier kunnen vaak veel losse haren tussen zitten, die achterblijven op kleedjes en geur achterlaten. 

Hondengeur verwijderaars

Is het al te laat en werken bovenstaande stappen niet meer? Dan is het tijd om producten in te schakelen die speciaal bedoeld zijn om hondengeur te verwijderen. Veel mensen kiezen voor de toiletspray of kamerspray, dit geeft helaas slechts een tijdelijke oplossing. Om voor de langere termijn een oplossing te krijgen zijn er producten die de lucht zuiveren van deze geuren en zelfs producten die zogenoemd ‘gepenetreerde’ geuren verwijderen met een spray. 

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *