Puppy in huis: zo zien de eerste weken eruit

Een puppy is in het begin erg speels. Dit komt doordat de puppy nog in zijn of haar ‘puppyfase’ zit. Wanneer je een puppy in huis wilt nemen, dan kunnen de eerste weken er heel anders uitzien. Een puppy moet namelijk vaker wandelen en dit betekent dat je ook veel vaker gaat lopen dan later wanneer de hond ouder is. Daarom kunnen de eerste weken erg wennen zijn. 

Dit komt mede doordat de puppy zich nog niet weet te gedragen. Als je de puppy op de juiste manier opvoedt, zal de puppy binnen enkele weken weten wat hij of zij wel of niet mag. Deze eerste weken kunnen namelijk erg vervelend zijn. Gelukkig kan je erg snel wennen aan je nieuwe puppy. 

Wat heb je nodig voor een puppy?

Als je een puppy wilt kopen, dan heb je een aantal spullen nodig. Zo is het van belang om te zoeken naar het beste hondenvoer. Een puppy dient namelijk de juiste voeding te krijgen zodat de puppy kan uitgroeien tot een volwassene hond. Wanneer je hondenvoer wilt kopen, kun je dit doen bij een dierenspeciaalzaak. Ook in de normale supermarkt, heb je de mogelijkheid om hondenvoer te kopen. Hondenvoer kopen is dus redelijk gemakkelijk en kun je toevoegen aan je normale boodschappenlijstje. 

Een hondenmand kopen, voor een fijne plaats

Als je wilt dat de hond niet op de bank gaat liggen, dan is het verstandig om direct bij het begin een hondenmand te kopen. Hierdoor kun je de puppy al snel aanleren dat hij of zij zijn eigen plaats heeft. De puppy zal dan natuurlijk in de mand kunnen liggen. Het is erg fijn voor de puppy om een eigen hondenmand te hebben. De hond kan namelijk zelf naar zijn of haar plaats. Als je een hondenmand gaat aanschaffen wanneer de hond nog een puppy is, dien je in acht te nemen dat de puppy nog gaat groeien. Dit betekent dat je een grotere hondenmand moet aankomen om te voorkomen dat de puppy er straks niet meer in kan liggen. 

Schaf genoeg speelgoed aan voor de puppy

Omdat een puppy in het begin van de jaren erg speels is, zal je genoeg speelgoed moeten kopen voor de puppy. Hierdoor heeft de puppy namelijk de mogelijkheid om binnenshuis te spelen. Wanneer je hondenspeelgoed koopt, zal de hond ook van jouw spullen afblijven. Hierdoor blijft je interieur mooi en kan de puppy optimaal genieten van het spelen. Als je eenmaal geschikt speelgoed hebt gevonden, dan kun je kijken of de puppy het speelgoed interessant vindt. Als dit zo is, kun je meer van hetzelfde speelgoed kopen zodat je zeker weet dat de puppy zich niet zal vervelen. 

Een trainermat, dat is handig!

Puppy’s weten nog niet dat ze hun behoefte niet binnen mogen doen. Daarom is het handig om je hond in stapjes op te voeden. Zo kun je ervoor kiezen om een trainermat te kopen. Op de trainermat mogen de honden hun behoefte doen. Wanneer de puppy hier goed op let, kun je beginnen met het ophouden van hun behoefte totdat ze gaan wandelen met baasje. 

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *